"Upornost, ustrajnost, odlučnost i neustrašivost su odlike i vrline koje diče naše policijske službenike koji se bave ovom problematikom", riječi su ponosnog načelnika PU zadarske Antona Dražine nakon što je Odjel kriminaliteta droga dovršio svoju 72. istragu ove godine.

To je 11 istraživanja više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a već sada je premašen ukupan broj akcija (69) u 2017. godini. U posljednjoj u nizu prije dva dana teško je ozlijeđen pripadnik tog odjela kojeg je vozilom na Brodarici odbacio 48-godišnji osumnjičenik.

- Njegov oporavak ide dobro. Čuli smo se s njim, osjeća se dobro i njegove riječi su da se jedva čeka vratiti natrag na svoje zadaće. Kvalitetan i dobar kadar zalog je za budućnost u daljnjoj borbi protiv zlouporabe opojnih droga. Razvili smo dobru sposobnost. Prošli mjesec izvijestili smo vas o zapljeni kokaina, u svibnju također o heroinskoj zapljeni, a to je bilo vrijeme dok smo još imali blokadne punktove prema županijama. Bilo je teško raditi u takvim uvjetima globalne pandemije i koronakrize, ali evo naš rad se vidi i mi ćemo i dalje biti uporni i boriti se kako bi na najbolji mogući način odradili svoj posao, poručio je načelnik PU zadarske.