Gotov je tehnički pregled Centra Mocire, dugoočekivanog zadarskog projekta za osobe s posebnim potrebama koji se napokon privodi kraju. Četiri sata trajao je obilazak 7000 m2 na kojima je povjerenstvo pronašlo tek nekoliko manjih nedostataka, od čega je jedan van predmeta radova kojih je za 19.3 milijuna kuna (bez PDV-a) izveo Krekić Avangard.

Kako doznajemo od pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darka Kasapa, riječ je o središnjem bunkeru koji se treba dodatno obraditi, a osim toga potrebno je ishoditi nekoliko atesta nakon što dođe stalni priključak struje. Primjedbe će se otkloniti, najavio je pročelnik zadovoljan ishodom današnjeg tehničkog pregleda.

U petak završava i prethodno savjetovanje uoči objave natječaja Grada Zadra za opremanje Dječjeg vrtića „Latica" i Osnovne škole „Voštarnica" koji će se u suvremene prostorije preseliti ove jeseni. Troškove opremanja škole preuzet će Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok će natječaj za Centar za pružanje usluga u zajednici raspisati ministarstvo nadležno za socijalnu politiku.