Pri kraju su radovi na rušenju dijela objekta Zara beach, kojeg Zadrani pamte i kao noćne klubove Hitch i Medussu. Iako jučer na terenu nismo zatekli radnike, opunomoćenik Hotela Zadar, odvjetnik Augustin Sudinja, potvrdio nam je da su radovi i dalje u tijeku, te da nisu prekidani zbog prijave Grada Zadra za uništavanje tuđe imovine.

- Izvođači su u radnjama čišćenja i skidanja preostalih dijelova, to su stvari koje se polako demoliraju. Ostala je još terasa. Teško je prognozirati kraj radova, ali to je sada u završnoj fazi, rekao nam je Sudinja.

Iako policija provodi izvide, predstavnici Hotela Zadar još nisu pozvani na razgovor. Sudinja ne vjeruje kako će doći do podizanja kaznene prijave jer, kako ističe, nije nanesena nikakva šteta javnom interesu, već korist s obzirom na to da je riječ o uklanjanju nezakonito izgrađenog dijela objekta na pomorskom dobru i to po rješenju nadležnog državnog tijela, građevinske inspekcije.

Na pitanje o planovima opunomoćenik Hotela Zadar odgovara:

- Hoteli Zadar planiraju i dalje poduzeti sve u spektru zakonom dopuštenih radnji, da bi zaštitili svoja prava i interese. Ovo nije završetak, već nova priča, poručuje Sudinja.

S druge strane, i Grad Zadar je najavio svoje planove za Zara beach u vidu usklađivanja tog dijela pomorskog dobra s prostorno-planskom dokumentacijom. Njima je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, iz kojeg već dva tjedna čekamo dokumentaciju, taj objekt dalo na upavljanje temeljem presude Trgovačkog suda u Zadru od 8. travnja 2020. godine kojom je trgovačkom društvu Sokol projekt, kao upraviteljima objekta Zara beach, naloženo iseliti s tih nekretnina te ih predati u posjed Republici Hrvatskoj.