Rade Šimičević, ravantelj Gimnazije Vladimira Nazora definitivno odlazi u politiku, te će umjesto vođenja najstarije zadarske gimnazije, preuzati zastupničko mjesto u saboru s liste HDZ-a. Prije koji dan je objavljeno kako je u mirovinu otišao najdugovječniji zadarski ravnatelj Davor Vidaković. Stručno vijeće ili kako se naziva aktiv ravnatelja srednjih škola Zadarske županije ostaje bez dvojice od trojice ključnih ljudi. Treći je, naravno, Svetko Perković koji je preuzeo palicu najdugovječnijeg. On vodi Pomorsku školu od 1994. godine. Godinu dana kasnije Davor Vidaković je preuzeo vođenje Medicinske škole od Radovana Dunatova. Prije toga je bio ravantelj škole u Preku.

- Davor, Rade i ja skupili smo tu ekipu ravnatelja i nametnuli se cijeloj Hrvatskoj, reći će Perković. Da je tome tako, potvrdio nam je i Šimičević prije nego je bilo bjelodano da napušta ravnateljsko mjesto. On je najduže vodio taj zadarski aktiv.

- Gdje god bi došli, svi su nam se htjeli pridužiti jer smo bili ekipa i jer su Davor i Svetko bili posebni zabavljači i pokretači društva ravnatelja, ističe Šimičević i dodaje kako je zadarski aktiv imao poseban status unutar udruge ravnatelja Hrvatske.
On je osnovan radi razmjene iskustava, dogovora oko tekućih stvari, zajedničkih odlazaka na edukacije, sastanke, radionice kojih je bilo na pretek upravo s novom reformom školstva s koje je nastala i ova fotografija.

Tko će naslijediti Radu Šimičevića na ravnateljskom mjestu kao i na mjestu predsjednika aktiva, još je rano govoriti po završetku najduže školske godine. Anita Basioli koja je za sad v.d. ravnateljica najbolji je mogući izbor za vođenje Medicinske škole. Sve je više žena koje su na mjestu ravnateljica škola pa nema sumnje da će jedna od njih biti predložena i izabrana za voditeljicu aktiva, smatra Perković. Ravnatelji lagano odlaze u mirovinu. Nakon Vidakovića, mandat će završiti Tomislav Grbin, Ranko Artuković, Svetko Perković ... ekipa se razilazi.