Prvi europski ljetni BSH Island Festival koji se od 9. do 12. srpnja trebao održati u Noa Beach Clubu u Novalji na otoku Pagu odgađa se za mjesec srpanj, ljeto 2021. Zbog trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj te aktualnih mjera zaštite i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite organizatori su odlučili festival ipak prebaciti na sljedeću sezonu.

- Organizatorima Festivala i Upravi Noa Grupe koja upravlja Noa Beach Clubom, sigurnost gostiju je apsolutni prioritet. U pripremi je već nadopuna ovogodišnjeg festivalskog line up-a kako bi sve ljubitelje vrhunske zabave uz elektronsku glazbu sljedeće godine iznenadili s još atraktivnijim programom, a novi datum održavanja festivala organizatori najavljuju uskoro. Svi odgođeni festivali već sada bilježe sjajan booking za sljedeću godinu, a organizatori BSH Festivala će svima onima koji su kupili ulaznice ponuditi opciju povrata novca ili zadržavanja ulaznice i korištenja za festival 2021. godine uz dodatne pogodnosti, navodi se u priopćenju.

Ranije ovog tjedna iz Grada Novalje su izvijestili kako su odlukom lokalnog Stožera otkazani svi festivali na Zrću.

- Iako je Noa Grupa, kao suorganizator festivala, sukladno svim preporukama i odlukama nadležnih organa, odlučila odgoditi festival za sljedeću godinu, turistička sezona na Zrću se nastavlja. Noa Beach Club i Noa Glamping Resort u Novalji nastavljaju s radom poštujući pritom sve mjere zaštite propisane od strane epidemiologa. Smještajni kapaciteti gotovo su u potpunosti popunjeni, dok za sve goste kluba i resorta vrijede sigurnosne epidemiološke mjere koje se provode uz redovne kontrole, navode organizatori,