U Kneževoj palači danas je potpisano osam ugovora za projekte s Hrvatskim vodama za sustave vodoopskrbe i odvodnje na području Zadarske županije ukupne vrijednosti 146,5 milijuna kuna. U nazočnosti ministra zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislava Ćorića i generalnog direktora Hrvatskih voda mr. sc. Zorana Đurokovića potpisani su ugovori za izgradnju oborinske odvodnje naselja Bokanjac, vodoopskrbnog sustava i sustava odvodnje naselja Sveti Filip i Jakov, odvodnog cjevovoda iz VS Smokvina do naselja Dubrovnik u Općini Povljana, vodoopskrbe na području podvelebitskog pravca, vodoopskrbnog sustava Benkovca, izgradnje kanalizacijskog sustava u Zemuniku Donjem te aglomeraciji Bibinje - Sukošan.

- Nastojali smo ulaganja proširiti na područja koja nisu veliki gradovi, jer manje zajednice često ne mogu same ući u velike europske projekte. Drago mi je što ćemo pomoći Povljani, Zemuniku, Benkovcu, mjestima na podvelebitskom pravcu. Nemamo vode koliko se misli, moramo štedjeti i kvalitetno njome upravljati, rekao je Đuroković. Zadru će se pomoći uređenjem oborinske odvodnje na Bokanjcu, koji nije ušao u prihvatljive troškove u EU projektu.

Ministar Ćorić istaknuo je kako je Zadarska županija kontinuirano predmet razmišljanja u kontekstu vodno-komunalne infrastrukture, zaštite od poplave, u čemu je u posljednje tri godine učinjen veliki iskorak.

- Pored realizacije ovih projekata u narednom razdoblju naglasak će biti na projektima aglomeracije na području Biograda, Preko-Kali, Bibinje-Sukošan. Vjerujem da ćemo u konačnici priključiti većinu kućanstava na sustav odvodnje i vodoopskrbe, rekao je Ćorić.

Dožupan Šime Vicković zahvalio je gostima uime Zadarske županije, ističući kako su oni vrijedni za razvoj turizma, bez kojega nema razvoja ovoga područja.

- Dvorana je predviđena za pjevanje, a mi potpisujemo ugovore važne za razvoj cijele županije. Nadam se da će svi koji ih potpišu izvršiti svoje obveze na vrijeme te potpisati nove ugovore, rekao je Vicković.