ZADAR- Uzaludni su apeli građana putem medija - stanje ispred PU zadarske na Putu Murvice, ostalo je nepromijenjeno. Danima građani čekaju na izdavanje osobnih isprava i dokumenata. Ljudi će kolabirati na ovom suncu, rekao je nam jedan dobronamjeni medicinski djelatnik nakon što je danas, nešto prijepodne vidio isti prizore. To nije red, to je gužva, koja se stvori u trenutku kada netko izlazi iz prostora PU zadarske u kojoj postoje šalteri. Međutim, iz PU zadarske su tu uslugu građana organizirali tako da oni svi moraju čekati vani, a unutra se puštaju jedan po jedan.

Poznato je kako je gotovo tri mjeseca bilo blokirano izdavanje osobnih iskaznica, vozačkih, putovnica...zbog korona epdemije. Što su za to vrijeme radili policijski službenici zaduženi za taj posao, to nam baš i nije jasno. Građani znaju kako se za njihovo preuzimanje moraju javiti putem emaila ili na telefon, ponovila je glasnogovornica PU zadarske, obećavši kako će provjeriti zbog čega je gužva ispred ulaza u tu zgradu.

Teško da građani to znaju, a osobito oni koji dolaze iz svih dijelova Županije, te prijavljeni Zadrani koji su radi dokumenata došli iz drugih sredina. Mi pitamo, može li se primjena te epidemiološe mjere o fizičkoj udaljenosti drugačije organizirati u PU zadarskoj, a da ne budu na štetu građana?