Nakon što je putem privatne inicijative uređen dio pomorskog dobra na Punti Radman, taj je zahvat na obalnom pojasu polovicom svibnja uvršten u Plan gospodarenja pomorskim dobrom Grada Zadra.

I to retroaktivno, napisano je kako se planira "na plaži Punta Radman u Petrčanima urediti ulaz u more za kupače". Izvest će se kameno-betonski potporni zidić i dohraniti postojeća kamena površina plaže kamenom ili rizlom promjera zrna 4 - 8 milimetara, navodi se u izmjeni plana.

Javnosti je poznato kako je to uređenje potaknuo građevinski poduzetnik Mladen Ninčević. On je preko svojih firmi napravio idejni projekt te građevinski zahvat za koji je tada imao usmenu suglasnost gradonačelnika Branka Dukića. Novac je prikupljen od vlasnika apartmana. Iz Odjela za komunalne djelatnosti u čijem je resoru održavanje plaža, rečeno je kako oni za to nisu imali novaca. Nakon uređenja 50-ak metara obalnog pojasa, iz gradske uprave su dali informaciju kako će Grad Zadar preuzeti daljnju brigu. I eto, napravili su to kroz izmjenu Plana.

Taj plan, kojeg kreira komisija za koncesijska odobrenja kojom predsjedava pročelnik Tomislav Korona, donijela je i izmjenu plana na dijelu k.č. 83/1 k.o. Petrčane, ispred k.č. 1412 k.o. Petrčane, na plaži Punta Skala. Tamo se može postaviti montažni objekt do 12 kvadrata (za koji ne treba druga dozvola) s terasom od 40 metara četvornih. Za objekt je paušal 12 tisuća kuna, dok za terasu, Grad namjerava naplatiti naknadu od 440 kuna po metru četvornom.