Na asfaltnom dijelu parkirališta na Polačišću osvanuli su grafiti, a na balkonima zgrade transparenti s porukama upućenima bivšim i sadašnjim predstavnicima gradske uprave.

"Grade Zadre, mladost smo ti dali, a vi nama dvorište ukrali", „Kolega, Vrančiću, Kalmeta i Dukiću, neće vam proći, ovo je naše dvorište od 1964.", "Grade Zadre, sramiš li se što si nam oteo dvorište", "Živko Kolega, zašto nisi prodao svoje dvorište", "Gđo Jagoda Surać, što je s pristupnim putem i 20 mjesta", "Grad Zadar je ovu zgradu ostavio na temelju", poruke su nezadovoljnih stanara čija bitka traje čitavo desetljeće.

Iz zadarske policije su nam javili kako su pozvani komunalni redari koji će ukloniti grafite.

Podsjetimo, riječ je o zemljištu kojeg je na javnom natječaju za 3,9 milijuna eura kupila tvrtka Centar projekt s planom izgradnje hotela Hilton. Nastali su problemi sa stanarima koji su zemljište koristili kao parkiralište, pa je Centar projekt zatražio raskid ugovora i odštetu od 154 milijuna kuna, navodeći kako Grad nije ispunio svoje ugovorne obveze. Ta najveća parnica protiv lokalne samouprave dobila je pravni epilog u studenom prošle godine, kada je donesena nepravomoćna presuda u korist Grada.