Knjiga „Djeliteljima svetih tajni - prigodne propovijedi" mons. dr. Želimira Puljića, zadarskog nadbiskupa, izdana povodom 30. godišnjice biskupskog posvećenja mons. Puljića, predstavljena je na 59. svećeničkom danu Zadarske nadbiskupije u srijedu u perivoju svetišta sv. Nediljice u Vrani.

Urednik toga djela je mr. don Damir Šehić, naslovni asistent na Teološko - katehetskom odjelu Sveučilištu u Zadru i tajnik zadarskog nadbiskupa. Uz mr. Šehića, knjigu su predstavili i mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije te fra Bojan Rizvan, župnik župe Srca Isusova u Zadru.

Knjigu je mons. Puljić posvetio svećenicima Zadarske nadbiskupije gdje je u službi nadbiskupa 10 godina i svećenicima Dubrovačke biskupije u kojoj je bio biskup 20 godina. Nakon predstavljanja, nadbiskup je knjigu osobno uručio svakom svećeniku.

Na 282 stranice objavljeno je 36 propovijedi nadbiskupa Puljića tematski raspodijeljenih u pet cjelina. Nadbiskup je rekao da knjigu posvećuje svećenicima "kao mali znak zahvalnosti za podršku, molitvu, lojalnost i suradnju" tijekom desetljeća svoga služenja u Zadru.

- Neka ove homilije budu prigoda razmišljati o nezasluženom Božjem daru našega zvanja i služenja i prigodna pomoć kad treba u nekoj prigodi spremiti koje razmatranje, nagovor ili homiliju. Posebice, neka bude poticaj zahvaliti Bogu za sve koje je Gospodin po neizmjernoj dobroti svoje blagosti uzvisio na službu navjestitelja Radosne vijesti i djelitelja svetih tajna. Jer, naše zvanje nije shvatljivo mjerilima ovoga svijeta, već mjerom otajstva vjere, rekao je mons. Puljić.

„Djeliteljima svetih tajni - prigodne propovijedi" je četvrta knjiga iz pisanog opusa nadbiskupa Puljića. Kada je 2010. prelazio iz Dubrovnika za nadbiskupa u Zadar, Dubrovačka biskupija objelodanila je knjigu „Ohrabri se, narode moj!" koju je priredio Jakša Raguž. Godine 2015., povodom proslave njegove 25. obljetnice biskupske službe, Zadarska nadbiskupija objavila je knjigu „Zadarski govori i razgovori" (govori i razgovori, izjave, propovijedi i nastupi) u vrijeme nadbiskupske službe od travnja 2010. do prosinca 2014. u Zadru. Godine 2015. izdana je knjiga „Zbornik U jedinstvu, slobodi i ljubavi" koju je priredio biskup Tomo Vukšić. Izdavači su Zadarska nadbiskupija, Dubrovačka biskupija, Katolički bogoslovni fakultet u Sarajevu i Teološko-katehetski institut u Mostaru, tj. sve crkvene ustanove u kojima je mons. Puljić djelovao kao svećenik i profesor, kao biskup i nadbiskup 25 godina.