NOVO

Predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić pojasnio nam je okolnosti današnjeg incidenta, koje su dovele do toga da je protiv dvojice novinara, Hrvoja Bajla i Domagoja Margetića, podnio kaznenu prijavu.

- To nije bilo neko bezazleno snimanje, da je netko došao snimati mobitelom kako ja pijem kavu. Odjednom su iza kuta, kao da su me pratili, iskočili Bajlo i Margetić, prvi s upaljenom kamerom na mobitelu a drugi Margetić s mikrofonom. Iza njih je u pratnji također bio jedan jači muškarac, Bez pozdrava je počeo s pitanjima, zašto sam ja izdao nelegalnu dozvolu za Polikliniku i oduzeo tuđe zemljište, zašto nisam isplatio Živka Šarića, da je HDZ mafija s kojom sam ukrao 30 milijuna kuna i podijelio.... Rekao sam da nemam o čemu dati izjavu, ali to nasrtanje nije prestalo. Kako je to bilo ugrožavajuće za život, prijeteće, ponižavajuće, nazvao sam policiju i otišao dati iskaz i podići kaznenu prijavu, kaže Vrančić.

RANIJE

Na terasi poznatog kafića Toni kod "Četiri kantuna" danas oko 12:30 sati dogodio se incident, zbog kojeg je intervenirala policija.

Zvao ju je bivši zadarski gradonačelnik i aktualni predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić i to zbog dvojice novinara koji su ga usred ispijanja kave snimali i ispitivali na jedan način kojeg je on, kao i društvo s kojim je bio, ocijenio neprimjerenim.

Na mjesto događaja ubrzo su stigla trojica policajaca koja su od prisutnih uzela izjave. Vrančić je s njima otišao u postaju kako bi dao iskaz.

- U 12:35 sati zaprimili smo dojavu 71-godišnjaka i upravo postupamo prema njoj, službena je informacija iz PU zadarske.