Na gradskom predjelu Sinjoretovo jutros su započeli prvi radovi na aglomeraciji Zadar-Petrčane, vrijednoj 567 milijuna kuna. Iako je riječ o projektu stoljeća kojeg građani čekaju dugi niz godina, otvaranje gradilišta prošlo je bez pompe, ali i obavijesti od strane nadležnih. Naime, početkom radova na službenim stranačkim stranicama pohvalio se jedino zadarski HDZ koji je tako u predizborno vrijeme preuzeo zadaću gradske uprave. O prometnoj regulaciji pak nigdje ni riječi, osim one propisane za policiju.

Nositelj projekta je gradska tvrtka Odvodnja, no kada smo zvali direktora Grgu Peronju, rekao nam je da je pitanje o komunikaciji s javnošću upućeno na krivu adresu, jer su tu odluku prepustili svom osnivaču Gradu Zadru. Peronja je pak istaknuo kako će mediji danas svakako dobiti priopćenje s detaljima projekta, a kasnije nam je javio i da će gradilište obići gradonačelnik Branko Dukić. 

Tada bi ono trebalo biti življe nego kakvog smo ga zatekli jutros u jednosatnom obilasku (op.a. koji je počeo nešto prije 10 sati) ulica Ignjata Joba i Vladislava Cvitanovića, koje su prve na rasporedu za spoj na kanalizaciju. Na gradilištu Vodoinstalacije vrijednom 27 milijuna kuna očekivali smo svitu radnika, ali smo samo naišli na otvorenu rupu i dva parkirana bagera.

- Radnici su sigurno na pauzi, rano su počeli. Nema tu greške, gradilište je živo i radit će se svaki dan do 16-17 sati, istaknuo je na našu primjedbu direktor Odvodnje.

Ova gradska tvrtka u petak je raspisala novi natječaj za izgradnju sustava javne odvodnje na Bokanjcu, nakon što je posljednji poništen jer su izvođači tražili čak 95 milijuna kuna više od procjene vrijednosti radova. Unatoč tome ona i dalje iznosi 132 milijuna kuna, a rok za dostavu ponuda je 8. rujna.