U crkvi sv. Ante u Ostrovici vjernički puk župe sv. Mihovila Lišane proslavio je blagdan svetog Ante. Svečanu misu predvodio je župnik fra Božo Mandarić. I ove godine cijela župa pripremala se za svetkovinu sv. Antuna Padovanskog molitvom, postom i djelima ljubavi tijekom trinaest utoraka. Euharistijsko slavlje uljepšao je mješoviti župski crkveni zbor s čuvenim starodrevnim pjevanjem mise koje se u župi njeguje stoljećima. Prigodnim i biranim riječima fra Božo je govorio o životu sv. Ante:

- Sv. Ante uvijek je govorio: "Blago čistima srcem oni će Boga gledati". Činio je mnoga čudesa znamenja i bio je svetac cijelog svijeta. Molimo danas gdje ćemo imati blagoslov djece, da cijelu našu župu sv. Ante čuva, štiti, blagoslovi i vodi. Ništa ovdje ne bi bilo kod sv. Ante, da nije bilo žive riječi Biblije. On je svakodnevno razmatrao Bibliju i činio ono što Bog od njega traži. Sv. Ante budi naš moćni zagovornik ovdje na ovome svijetu, da bi mogli uživati slavu svetaca skupa s tobom na nebu, poručio je fra Božo.

Crkva sv. Ante Padovanskog u Ostrovici spomenik je kulture, a služila je kao vojna kapela. Oko nje su pronađeni vojnički grobovi, pa i stranaca. U crkvi se nalazio drveni oltar i na njemu slika Gospe s Djetetom, a uz nju sv. Ante i sv. Ivan Nepomuk iz 18. stoljeća. U crkvi se također nalazio veliki barokni kip sv. Antuna (18. st.) i srebrni Paks-relikvijar sv. Ante. Tijekom Domovinskog rata srbočetnici su crkvu devastirali i srušili krov. Obnovljena je 1996. godine. Prije završnog blagoslova po tradiciji je održan blagoslov djece. Na kraju misnog slavlja župnik fra Božo se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u proslavi blagdana sv. Ante. Crkva je tijekom mise bila puna i mnogi vjernici morali su ostati ispred crkve. Slavlje se nastavilo uz prigodan blagdanski domjenak s domaćom janjetinom u konobi poznatog vinara Željka Dobrovića u Ostrovici. Poznata muška pjevačka skupina Vukšićki bećari oduševila je svojom pjesmom sve nazočne na prigodnom druženju.