Parkiralište ispred Ljepotice, koje je prije godinu dana uređeno u sklopu projekta uređenja obale uz Jazine, jutros se pretvorilo u jezero. Nema labudova, a nema ni vozila, ali se ogledavaju palme.

Posljedica je to grmljavinskog nevremena u kojem je jutros palo 26 litra po metru četvornom. S tom je pojavom bio zatečen Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave koja je bila nositelj projekta rekonstrukcije završnog dijela obale u Jazinama. Za komunalni dio, u koji spada i parkiralište, partner im je bio Grad Zadar.

- U sklopu projekta naravno da su ugrađeni odvodi oborinske vode s filterima koji su se moguće "zaštopali" pa voda nije protekla u more. Odmah ćemo zvati Odvodnju da ih pročisti. Druga je mogućnost da je bila plima, odnosno dizanje mora koje je spriječilo otjecanje vode, kazao nam je Škibola koji je odmah po dojavi otišao na poplavljeno parkiralište u Jazinama.

Ustanovilo se da je lišće zatvorilo kanale, a nakon što su djelatnici Odvodnje ih pročistili, voda je s parkirališta otekla u more.