U okviru provođenja programa „Zaželi - zapošljavanje žena" Općina Ražanac raspisala je natječaj za prijam u radni odnos na puno radno vrijeme u trajanju do 24 mjeseca za žene koje kontinuirano nailaze na niz poteškoća na tržištu rada. Na novootvorenim poslovima će Općina Ražanac zaposliti pet žena.

Zaposlene žene će pružati potporu i podršku u svakodnevnom životu osobama u starijoj životnoj dobi i osobama u nepovoljnom položaju. U popisu poslova je navedeno: pomoć u dostavi namirnica, pomoć u održavanju čistoće i pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, te brizi o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji i posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, pomagala i sl.), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje, uključivanje u društvo, te pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Prednost pri zapošljavanju ostvaruju žene starije od 50 godina, žene sa invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi, beskućnice, te žene iz ostalih rizičnih skupina.

Kandidatkinje moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u radni odnos: punoljetnost, osnovno-školsko obrazovanje, najviše završeno srednjoškolsko obrazovanje, te nezaposlenost bez obzira na duljinu prijave u evidenciji HZZ-a. Natječaj je trenutno raspisan i traje još dva dana - do 5. lipnja.

-  Zahvaljujem Vladi RH, Ministarstvu rada i mirovinskog sustava kao i Hrvatskom Zavodu za Zapošljavanje za ostvarivanje ovog projekta, koji je na dobrobit naših mještana. Projekt „Ražanac - moj dom" u sklopu programa „Zaželi - zapošljavanje žena" na prvo mjesto stavlja čovjeka kojemu je naša pomoć najpotrebnija, jer će omogućiti starijem stanovništvu te osobama u nepovoljnom položaju uslugu podrške i potpore izravno u njihovim kućanstvima, izjavio je načelnik općine Ražanac.