Hrvatski dani male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija ove će se godine održati po 12. put na novoj lokaciji novoizgrađenog istočnog dijela Marine Kaštela. Sajam svoja vrata otvara u subotu, 13. lipnja u 11 sati, na dan sv. Antona, sveca zaštitnika ribara, mornara, brodolomaca, ali i dobre žetve, a traje do 16. lipnja.

Ovogodišnje 12. izdanje ove manifestacije uspješno je odoljelo izazovima iznenadne pandemije COVID-19, prolongiranju termina održavanja i najavama globalne ekonomske krize koja nam, prema najavama, "kuca na vrata".

Nadolazeće izdanje ove manifestacije je uistinu posebno po mnogočemu. Prije svega, ovo je prvi sajam nautike i turizma u Europi i šire, koji se organizira nakon duže vremena, a iz svima poznatih razloga.

Upravo na ovogodišnjem izdanju Hrvatskih dana male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija naglasak je u potpunosti stavljen na plovila domaćih proizvođača kao i na izlagače iz segmenta nautike i turizma koji su isključivo domaće tvrtke. Vrijeme u kojem živimo samo je potvrdilo važnost misije organizatora koja punih 12 godina naglašava domaću proizvodnju!

- Zahvaljujući prije svega povjerenju naših izlagača, partnera iz Marine Kaštela i Grada Kaštela, te naših pokrovitelja OTP banke i tvrtke TOMMY, osigurali smo da ponuda izloženih proizvoda bude prilagođena stvarnim potrebama našeg tržišta, ali i kvalitetnoj pripremi i potrebama ovog ljeta. Manja plovila, gumenjaci, brodska, nautička, plažna, komunalna oprema, električna vozila i drugi atraktivni proizvodi dio su naše ovogodišnje ponude. Prostrani morski ambijent Marine Kaštela, biti će sigurno mjesto Vašeg posjeta i kupnje proizvoda „ Po mjeri čovika", najavljuju organizatori.

Prekrasni novi istočni dio Marine Kaštela, već u prošlogodišnjem prvom izdanju na novoj lokaciji, otvorilo je pregršt novih mogućnosti za organizacijom izlaganja, ali i osigurao vidljiv napredak u kvaliteti i širini ponude koja se izlaže na Hrvatskim danima male brodogradnje. I nadalje se radi o plovilima čije su dimenzije prilagođene, stvarnim mogućnostima i potrebama hrvatskog čovjeka, koji svoj život vezuje uz naše more i otoke. Ono što ostaje nepromijenjeno je besplatan i parking za sve posjetitelje te povlašten status izlaganja na jednom mjestu za hrvatske brodograditelje. Specifičnost je i raznovrsnost izlagača iz segmenta nautičke opreme.

Izložbeno-prodajni Sajam turističkih atrakcija i ove će godine tržištu ponuditi najnovije proizvode iz segmenta sportske, turističke, plažne, komunalne i druge opreme. I dalje je posebno bogata ponuda vodenih i cestovnih električnih prometala. Pojačan interes novih izlagača osigurao je i novu ponudu, eco-elektro vozila, vodenih parkova te opreme za kayaking, trekking, SUP padlling, biciklizam, kite-surfing i ostale aktivnosti na moru i u prirodi. Uz izložbeni dio manifestacije, neće izostati ni zabavna događanja i natjecanja za posjetitelje.

Iz organizacije posebno ističu kako je posvećenost moru i razumijevanje za ovaj projekt vlasnika Marine Kaštela, kapetana Joška Berketa i njegovog managementa, velik poticaj organizatorima da u novom desetljeću postojanja osnaže potporu promociji i plasmanu plovila i plovne opreme prilagođene potrebama ljudi od mora. Jednako tako raduje i što je ova manifestacija prepoznata od grada Kaštela i TZ Kaštela, a razumijevanje i potpora gradonačelnika Denisa Ivanovića i njegovog tima, a posebno stožera, u mnogome je olakšala ovogodišnju organizaciju koja se odvijala u sjeni globalne pandemije virusa COVID-19. Organizatori su se uz potporu Stožera civilne zaštite, pobrinuli da se i posjetitelji i izlagači, a uz pridržavanje mjera zaštite osjećaju ugodno i sigurno, a prostrana Marina Kaštela će se u tom smislu svakako pokazati kao odličan izbor za posjet te osigurati ugodno provedeno vrijeme na svježem zraku.