Sportski direktor KK Zadar Branimir Longin danas je sa Željkom Žilavcem, predstavnicima županijskog košarkaškog saveza i ŠC Višnjika, položio vijenac pres spomenik Krešimira Ćosića. Upitan hoćemo li opet imati priliku vidjeti spomenik sa šalom preko očiju (kao kada su navijači reagirali na vijest o mogućem stečaju 2010. godine), Longin je očekivano rekao:

- Nadam se da nećemo. Krešo je bio veliki sportaš, znao je da sport nosi i dobre i loše trenutke, a mi ćemo se truditi da budemo što bolji.

Situacija nije takva da bi klubu prijetio stečaj kao 2010. godine, ali nije ni sjajna. U srijedu je sastanak klubova ABA lige, na kojem se Zadar nastoji spasiti za zelenim stolom kada nije uspio na parketu. Podsjetimo, liga je prekinuta prije odigravanja posljednjeg kola, u kojem je za eventualni opstanak Zadar trebao pobijediti Crvenu zvezdu u gostima. Dojma smo da će se do opstanka lakše doći za spomenutim "zelenim stolom". Odnosno, videokonferencijom...

- U srijedu imamo konačni dogovor i za sada nemamo točnu informaciju kakav će rasplet biti. Po nama, izvjesne su dvije opcije, ili da liga ostane ista kao lani, ili da se proširi na 14 klubova, uz ulazak dvaju klubova iz Druge ABA lige. Najvjerojatnije ipak sve ostaje kao prošle sezone, kaže Longin.

Bilo kako da završi, proračun momčadi koji je i do sada bio među najnižima u ABA ligi dodatno će se srezati.

- Nažalost zbog koronavirusa ćemo sigurno napraviti jedan korak unatrag. Prema najavama iz Grada Zadra i od sponzora, računamo da će biti manji za 20 do 30 posto.

Druga briga je slaganje momčadi i stručnog stožera. Iako su ga navijači dobro prihvatili, dosadašnji trener Danijel Jusup (još uvijek) nije vraćen za kormilo momčadi.

- Razgovaram na prijateljskoj bazi s nekoliko trenera, ali to još ništa nije formalno dok ne vidimo što je s ABA ligom te kakve će biti odluke Nadzornog odbora. Jedan od trenera s kojima će se sigurno pričati je i Jusup. Mi smo imali neke razgovore ranije, čut ćemo se i opet. Jasna mi je njegova želja da se sve što prije definira, no još je rano za odluku, kaže Longin.

Potvrdio je kako se nakon potpisa s Domagojem Vukovićem razgovara s Dominikom Mavrom, kojega bi se kao domaćeg igrača željelo zadržati. Što se tiče samog Longina, mandat mu završava 30. lipnja. S njegove strane nije sporno da bi volio i dalje ostati na istom mjestu, no to treba potvrditi Nadzorni odbor.