Županijska lučka uprava posljednja je ostala u prostoru nekadašnjeg hotela Beograd u koje je pretvoreno u gradilište novog hotela. Odande će, kako doznajemo, iseliti do kraja ovog mjeseca, na lokaciju u blizini Gradskog groblja. U zgradu koja je u vlasništvu Cesta zadarske županije, kojima je Zadarska županija jedina od suvlasnika, već je preselio županijski odjel za pomorstvo i turizam kako se ranije zvao sadašnji odjel za pomorsko dobro, more i promet, a kojeg je prije i sada vodi pročelnik Krešimir Laštro.

Iako je njihov posao vezan za more, najbliža voda im je potok Ričine. Ali to je privremeno, kaže se u očitovanju kojeg smo dobili od pročelnika Nikice Miletića koji vodi resor upravljanja imovinom i javnim nabavama zadarske županije.

Miletić podsjeća kako su Županijska lučka uprava i Hoteli Zadar d.d. zaključili su ugovor o zakupu poslovnog prostora, kojim se daje u zakup poslovni prostor na adresi Liburnska 6.  Ugovor o zakupu im traje do 30. lipnja 2020. godine.

"Županijska lučka uprava će za potrebe privremenog smještaja uzeti u zakup poslovni prostor na adresi Ulica Franka Lisice 77 , a prostor (zgrada) je u vlasništvu Cesta Zadarske županije. Mjesečna cijena zakupa je 8 EUR-a po m2", navodi pročelnik u svom očitovanju.

Pitali smo je li to privremeno ili trajno rješenje?

S obzirom da Zadarska županija i njeni korisnici u nedostatku vlastitih koriste i poslovne prostore (nekretnine) koje nisu u njenom vlasništvu, odnosno za njih plaća, te uvažavajući činjenicu da je od 01. siječnja 2020. godine Zadarska županija preuzela poslove Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji, od Ministarstva državne imovine zatraženo je i dodijeljeno tri nekretnine na adresi I. Mažuranića (u neposrednoj blizini sjedišta Ureda državne uprave), sa svrhom ostvarenja projekata od općeg javnog i socijalnog interesa, i to na način da bi se svi županijski odjeli, agencije i ustanove objedinili i smjestili na jednoj lokaciji, napisao je Miletić, ali ne i kada se to planira napraviti.