Uoči današnje sjednice Gradskog vijeća koju su vladajući organizirali putem video konferencije zbog navodnog straha od zaraze koronavirusom, vijećnicima Zadarske županije stigao je poziv za skupštinu Zadarske županije. Ona bi se sa šest točaka, trebala održati putem emaila. Takav poziv izazvao je gnjev vijećnika Marka Pupića Bakrača koji se nije libio niti psovke u svojoj reakciji na poziv:

" J.... se vi , elektronske sjednice i način na koji ih vodite i organizirate. Sve to nema veze s mozgom niti uporište u propisima. Sabor zasjeda, ljudi sjede po kafićima a vi bi se elektronski dopisivali. Iskorištavati ćete ovu situaciju dokle god bude moguće, po mogućnosti do kraja mandata a sve kako bi  izbjegli sučeljavanje s vijećnicima, pitanja i raspravu... U svojoj limitiranosti u 21 stoljeću čak niste u stanju organizirati sjednicu putem video linka..., napisao je među ostalim Pupić Bakrač i o tome obavijestio javnost.

Ali i ministarstvo uprave kojem ćemo prijaviti nezakonito održavanje sjednice i zato ćemo njima i Upravnom sudu poslati zahtjev o poništenju sjednice skupštine Zadarske županije kao i Gradskog vijeća Zadra, najavio je Pupić Bakrač.