Nakon trosatnog sastanka premijer Andrej Plenković potvrdio je medijima da je prihvatio ostavku koju je bez njegovog znanja sinoć u Zemuniku podnio ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević zbog pada vojnog aviona u Biljanima Donjim u kojem su tragično poginula dvojica mladih pilota.

- Ne vidim niti jedan razlog kojim bi mogao povezati njegovu političku odgovornost s činjenicom da se srušio avion. No, njega je ova situacija izrazito pogodila. On je sam bio vojnik, zapovjednik gardijske brigade i general, moj najbliži suradnik u HDZ-u i u Vladi i iznad svega moj prijatelj. Budući da ga cijenim kao čovjeka i prijatelja, odlučio sam prihvatiti njegovu ostavku, ali ne zato što ga smatram odgovornim. Mogu kategorički reći da on sigurno nije odgovoran jer je, među ostalim, nakon prve nesreće krajem siječnja poduzeo odgovarajuće promjene u bazi u Zemuniku i cijeloj hijerarhiji. Ovakve se nesreće nažalost događaju, žao mi je da je on osobno pogođen toliko da je apelirao da napravi pauzu od dužnosti koju je obnašao. Osjetio sam da mu je to ljudski potrebno, budući da je stupanj povjerenja između nas dvojice tako snažan, a u nekim trenucima važno je osjetiti da je čovjeku teško. A njemu je danas teško jer se, nažalost, u proteklih godinu dana dogodilo više nesreća, poručio je Plenković dodajući kako će ovlasti ministra u MORH-u, s obzirom na to da se bliži kraj mandata Vlade, preuzeti jedan od državnih tajnika.

Uzroci pada školskog aviona ZLIN oznake 403, kojim su letjeli instruktor Marko Novković i polaznik obuke Luka Jagatić, još nisu poznati. Kao svoju posljednju ministarsku odluku Krstičević je formirao istražno povjerenstvo kojem je zadatak utvrditi sve okolnosti tragične nesreće. Njegovo odstupanje s dužnosti ranije jutros komentirao je i predsjednik Zoran Milanović ističući kako ju on "zbog ovoga ne bi tražio njegovu ostavku".