NOVO Iz MORH-a su potvrdili kako su u padu školskog aviona ZLIN oznake 403 poginula dva pripadnika HRZ-a. Više informacija doznat će se na konferenciji za medije koja je u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" zakazana za danas u 20 sati.

RANIJE Kod Biljana Donjih oko 16 sati dogodio se pad vojnog školskog aviona ZLIN u kojem su bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Bila je riječ o redovnom obučnom letu, javljaju iz MORH-a.

Na mjesto događaja upućene su nadležne službe. Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj uputili su se prema 93. zrakoplovnom krilu u Zemuniku.

Ministarstvo obrane će o više informacija izvijestiti javnost, stoji u izvanrednom priopćenju o novoj tragediji u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu koje je početkom godine ostalo bez dvojice pilota.

RANIJE

U 16:02 sati policija je zaprimila dojavu da je u mjestu Biljane Donje kod Benkovca pao avion! Na teren su prvi stigli vatrogasci iz JVP-a Benkovac. 

- Odmah po dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, a o ovom događaju su obaviještene i sve druge službe, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe. Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost, javila nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Na terenu se doznaje kako su smrtno stradale dvije osobe. Diadora TV objavila je fotografije s mjesta nove tragedije u Zadarskoj županiji.