Mjesec dana od incidenta na kontrolnom punktu za propusnice, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je danas optužnicu protiv 22-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi u pokušaju.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 7. travnja u Stankovcima, nakon što su ga policijski službenici koji su obavljali nadzor na punktu oformljenim povodom zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka radi sprječavanja širenja virusa Covid-19, pokušali zaustaviti u neregistriranom vozilu kojim je okrivljenik upravljao, odbio postupiti po naredbi policijskih službenika te vozilom krenuo u bijeg. Kad je okrivljenik zaustavio vozilo i kad mu je policijski službenik izdao naredbu da ugasi vozilo i izađe iz njega, tereti ga se da je šakom udario policijskog službenika u glavu i abdomen, nakon čega je policijski službenik uz pomoć drugog policijskog službenika svladao okrivljenikov otpor, a tom je prilikom policijski službenik zadobio lake tjelesne ozljede, navodi se u priopćenju DORH-a.

Općinskom sudu u Zadru predloženo je da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor na temelju opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.