U današnjoj emisiji „Stvoreni za Nebo" fra Andrija objasnio nam je Evanđelje po Ivanu gdje nas Gospodin želi učvrstiti i poučiti onom bitnom, o našem novom rođenju.

Isus nam govori: „trebate se roditi na novo, odozgor". Isusov je cilj čovjeka osloboditi od svega što ga sputava za njegovo dobro koje smjera do sve punine Božje. Uvjet za to je spoznaja Ljubavi, Boga, koja je pokazana i dokazana na križu, koja nas oslobađa od zatvorenosti i za novi način postojanja. Novorođenje je trajan proces oslobađanja čovjeka te rast u njegovoj punini. Kršćanska sloboda se najbolje vidi po Isusu iz Nazareta. On je slobodan robovanja zakonu te, ako ga nadilazi, također ga obdržava, slobodan je od grijeha i krvnog srodstva, slobodan je od posjeda i ugleda, od pomisli „što će drugi o njemu misliti", slobodan je čak i od navezanosti na svoj vlastiti život.

Najbitnije, slobodan je za služenje u Ljubavi koja je jedini dostatan znak novorođenoga čovjeka. U taj svijet nas Gospodin želi uvesti, postojanja na Božji način. Isus je model odozgo rođenoga čovjeka i put po kojem mi postajemo. Najbolji primjer su sveci i mistici koji su oslobođeni za ljubav i predstavljaju poticaj svima nama. Kada njih promatramo rastemo u toj svojoj slobodi, novoporodu. Žive oslobođeni evanđelja, zakona sebičnosti, grijeha i smrti. Spremno i slobodno prihvaćaju postojati za druge, biti poticaj i svjedoci. Biti iznovice rođen događaj je spasenja koji nam daje slobodu od robovanja zlu i snagu prihvaćanja svojeg dobra.

Od nas Gospodin očekuje da taj dar prihvatimo i budemo u zajedništvu s Njim i ljudima.
Mir i dobro!