Petrčane, prigradsko naselje dobit će do  početka ljetne sezone nedovršenu novu pristupnu cestu s parkiralištem od 71 mjesta koje završava na lokaciji iza mjesne crkve.

Nositelj radova od 1.7 milijuna kuna bez PDV-a je zadarski Stipčević koji je gradilište otvorio početkom ove godine. Radovi se odvijaju prema planu, a prva faza  bit će završena u ugovorenom roku u kojem će se ta infrastruktura pustiti u promet u tamponiranom izdanju.

Uz zemljane radove, podignuti su potporni zidov i iskopan kanal, ugrađen u trasu ceste i bit će spojen s postojećim kojeg su izgradile Hrvatske ceste. Potom će se tamponirati buduće parkiralište predviđeno na 2645 metara četvornih i nova priključna cesta. U dužini od 138.7metara, od križanja pa do ulaza na parkiralište, cesta će imati dva kolnika, širine šest metera te nogostup od 160 centimetara s južne strane.

- Kada budemo imali osigurno financiranje, objavit će se natječaj za asfaltiranje, javnu rasvjetu te ugradnju rubnika.  Ovom cestom ćemo riješiti veliki problem kojeg Petrčani imaju s oborinskim vodama, navodi pročelnik Darko Kasap. On dodaje kako su mještani Petrčana upoznati s projektom  koji će ove sezone biti u nedovršenom izdanju a za kojeg je svojedobno pitao i njihov gradski vijećnik Duje Stanišić.

Grad Zadar je krajem 2017. godine ishodio građevinsku dozvolu.

Projektnu dokumentacijui izradio je zadarski biro Donat koji radi na proširenju ceste kojom se s državne ceste ulazi u Petrčane. - Uz nju će se, najavio je Kasap, napraviti i nogostup te biciklistička staza.