Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim državljaninom Srbije, kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela.

On je na biogradsko područje došao zbog posla i pritom je bio smješten u kući 40-godišnjeg vlasnika. Od svog 24-godišnjeg kolege s posla, državljanina BiH koji je s njim boravio u istoj kući, posljednja dva mjeseca iznuđivao je novac prijeteći mu smrću. Mladić je pronašao drugi posao, odselio se i "cimera iz pakla" prijavio policiji koja je 44-godišnjaka dovela u vezu i s krađom. Naime, nakon što se i on odselio iz unajmljene kuće, jednog dana odlučio se vratiti kako bi se iz nje ukrao dva televizora, motornu pilu, usisivač, dva suncobrana te drugi alat i opremu, vrijednu oko 30 tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 44-godišnji državljanin Srbije je uz kaznene prijave zbog prijetnje, iznude i krađe predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

- Zbog interesa javnosti za tijek kaznenog postupka protiv srpskog državljanina starog 45 godinu koji se tereti zbog kaznenog djela prijetnje, iznude i krađe iz čl. 139., 243. i 228. Kaznenog zakona, obavještavam Vas kako mu je određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega sukladno odredbi čl. 123. st. 1. toč. 1. . Zakona o kaznenom postupku, izvijestio je sudac istrage Županijskog suda u Zadru.