Grad Benkovac uskoro će dobiti troje novih pročelnika u gradskoj upravi, nakon što je prije desetak dana raspisan natječaj za prijem voditelja Upravnog odjela za proračun, financije i gospodarstvo, za prostorno planiranje, komunalno gospodarstvo, zaštitu okoliša i razvoj te za pročelnika Ureda gradonačelnika. S obzirom na to da se imena pročelnika ne poklapaju s dosadašnjim imenima upravnih odjela, bilo je očigledno da se rade nešto veće promjene u funkcioniranju gradske uprave, a gradonačelnik Tomislav Bulić nam otkriva i koje:

- Smanjit ćemo broj pročelnika za dva. Posložili smo pročelnička mjesta tako da budemo što efikasniji sa što manje izdataka iz proračuna. U Benkovcu su u tijeku veliki projekti, moramo imati efikasnu gradsku upravu koja će ih ispratiti do realizacije, a mislim da je ovo dobar korak u tom smjeru, rekao nam je Bulić.
Dosadašnji pročelnici u Benkovcu bili su Petra Dabo Zrilić, Ljiljana Čerina Bljaić, Kristina Sakić, v. d. pročelnika Mile Marić i službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnice Marija Bešlić. Neki od njih će ostati na svojim mjestima, neki će biti raspoređeni na druga mjesta, sukladno stručnoj spremi.

- Svakodnevno pratimo punjenje proračuna i vidimo da će biti zasigurno još problema. Morat ćemo, kao i drugi, ići na smanjenje plaća i rezanje svih prihoda koji nisu nužni. To ne znači da se i dalje neće ulagati, ali isključivo u razvojne projekte koji će donositi novu vrijednost i otvaranje novih radnih mjesta, zaključuje Bučić.

Svi kandidati za nove pročelnike trebaju biti magistri znanosti ili stručni specijalisti struke s pet godina radnog iskustva i vozačkim ispitom B kategorije. Grad će ovih dana provesti testiranje radi provjere znanja i sposobnosti pisanim testiranjem i intervjuom.