ZADAR- Nakon jučerašnjeg probnog balona na najnovije mjere Nacionalnog stožera u odnosu na ugostitelje, jutros je nedoumicu izazvalo izbacivanje sjedalica jednog od tri ugostiteljska objekta uz Narodni trg. U gradskoj upravi, gdje je i sjedište Stožera civilne zaštite, rekli su kako nema nikakve odluke o ponovnom okupljanju na ugostiteljskim teresama. Stoga će komunalni redari nadzirati provođenje najnovijih mjera na javnoj površini.

Za komentar novonastale situacije s ugostiteljima u vrijeme korona epidemije, pitali smo i Roberta Kneževića, predsjednika ceha zadarskih ugostitelja:

- Svaki ugostitelj koji je u nedomici s obzirom na nove mjere, može se informirati u Udruženju obrtnika i komori, gdje naše vrijedne službenice rade više negoli prije. Jedno su ćakule, a drugo službene informacije i mjere koje određuju tko i kako može otvoriti svoje ugostiteljske objekte. Što se smije, a što ne smije nadzire Državni inspektorat. U ilegalnom radu nema ekonomske isplativosti. A tko radi, radi iz uslužnosti. Po meni je najvažnije da se epidemija ne širi. Morat ćemo se prilagoditi situaciji, ali po nalogu epidemiologa ne možemo ekonomski stvarati, kazao je Kovačević.