ZADAR-U prostoru gdje je 1999. godine otvorena jedna od prvih prodavaonica Bille u Hrvatskoj, u srpnju bi se trebala otvoriti nova trgovina Eurospin.

Talijanski diskont lanac trgovina, kako kažu upućeni, najjeftiniji je u odnosu na poznate maloprodajne trgovačke lance. Poznat je po svježem asortimanu poput supermarketa, a u ponudi su mu proizvodi privatnih robnih marki i "no name" brendova iz Italije.

Paralelno sa Zadrom, Eurospin planira otvoriti istodobno nekoliko svojih trgovina u nekoliko drugih hrvatskih gradova. S obzirom da su locirani izvan središta gradova, pozicija u nekadašnjem Zelenom centru Plodina im je idealna.

Uz to zadarsko raskrižje, to će biti četvrta velika trgovina. Nasuprot je Interspar, prvi otvoren u Hrvatskoj, pa Konzum koji je kupio slovenski Mercator, dok se uz budući Eurospin, dugo već nalaze riječke Plodine.

Nova trgovina uređuje se u postojećim gabaritima. Radovi su počeli nakon Uskrsa, a rok je 12 tjedana. Izvodi ih Sanit gradnja iz Splita, specijalizirana za gradnju i preuređenje trgovačkih prostora.

Otvaranjem Eurospina, bit će to gotovo zaokružen centar za koji je lani napravljen i priključak s Jadranske magistrale.