Grad Zadar raspisao je natječaj za pripremne radove ugradnje umjetnog travnjaka na pomoćnom igralištu na Stanovima, kojim upravlja NK Arbanasi. Umjetna trava postavljena je prije 14 godina, kada su Arbanasi preseljeni na Stanove zbog gradnje Konzuma na terenu kojeg su koristili. Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza prošle je godine donio odluku da podržava sanaciju terena te se očekuje da će snositi trošak postavljanja same podloge.

Izvođač kojega će odabrati Grad Zadar u ovoj će fazi morati ukloniti postojeći umjetni travnjak, podijeliti ga na segmente pogodne za transport, te zbrinuti na odlagalištu otpada. Očekivana masa vlažnog umjetnog travnjaka, koji je bez stršećih vlati visok nešto manje od 3 centimetra, je oko 190 tona. Nakon zbrinjavanja izvođač radova morat će izraditi i podlogu za novi umjetni travnjak, koji nije uključen u cijenu. Procijenjena vrijednost nabave bez PDV-a je 220.000 kuna.

Tijekom radova trebat će privremeno ukloniti postojeće golove, odložiti ih kod klupskih prostorija, te po završetku radova vratiti ih na koju propisuju pravila nogometne igre, odnosno HNS i UEFA.

Sukladno Zakonu o javnoj nabavi, za nabavu robe, usluga i radova procijenjene vrijednosti manje od 500.000 kuna Grad Zadar ne primjenjuje Zakon o javnoj nabavi, već postupak jednostavne nabave. Ponuđač mora dokazati da je ispunio sve porezne obveze i obveze za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti, dokaz o potrebnom iskustvu, jamstvo u obliku zadužnice od 5.000 kuna itd. Krajnji rok za dostavu ponude je 24. travnja.
Inače, Arbanasi se nadaju da će se jednog dana vratiti u svoju četvrt, u kojoj je urbanističkim planom nogometno igralište predviđeno.