Od četvrtka u Zadru počinje s radom izdvojena ordinacija dentalne medicine za pacijente sa sumnjom na zaraženost koronavirusom.

Ordinacija u sklopu Doma zdravlja Zadarske županije radit će na adresi Ričine bb (Trg Damira Zdrilića 1) od ponedjeljka do subote od 10 do 18 sati, a dolazak u ordinaciju se mora dogovoriti pozivom na broj 091 930 80 60.

Neki su se građani Zadra požalili medijima kako ni bez simptoma ne mogu dobiti dentalne usluge, pa je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković danas naglasio kako su stomatolozi opremljeni zaštitnom opremom, te da su dužni raditi telefonski i primati hitne slučajeve. Sada je Stožer proslijedio i informaciju iz Doma zdravlja u kojem navode kako svi doktori dentalne medicine moraju biti telefonski dostupni prema dosadašnjem rasporedu radnog vremena ordinacija.

- Po potrebi, za hitne i neodgodive intervencije će dogovoriti dolazak pacijenata u svoju ili u najbližu ordinaciju, koje se međusobno izmjenjuju u radu u vremenskim razmacima po tjedan dana, stoji u obavijesti o organizaciji rada za vrijeme trajanja epidemije.