Na prvom bubnju elektroničke javne dražbe otišla je 21 nekretnina Gortana, nekad ugledne građevinske tvrtke koja je prije više od tri godine završila u stečaju.

Riječ je o jednoj garaži, sedam poslovnih prostora te 13 parkirališnih mjesta u kompleksu TIZ-a koji su se prodavali kao cjelina po početnoj cijeni od 4.092.271,86 kuna, što je za oko 1.5 milijuna kuna manje od procijenjene vrijednosti tih nekretnina. Iznos jednak početnoj cijeni ponudila je zagrebačka tvrtka Cresco, koju vodi direktor Damir Fisher iz Zadra, a osnovale su je OTP nekretnine. Upravo je osnivač te tvrtke, OTP banka, kao razlučni vjerovnik predložila da se kao prostorna cjelina proda ta 21 etaža, budući da su sve etaže smještene u istoj zgradi.

Interes za nekretninama iskazao je i WHIP INVEST, zadarska tvrtka u vlasništvu Ive Brkića i Jure Čačića, no u rješenju o dosudi Trgovačkog suda u Zadru navedeno je kako su isti uplatili jamčevinu, ali nisu dali nijednu valjanu ponudu, pa će im novci biti vraćeni.

Tvrtki Cresco naloženo je da u roku 30 dana uplati cijeli iznos kupovnine, a kupci se traže i za preostale nekretnine Gortana nad kojim stečajni postupak vodi upraviteljica Iva Petanjak.