Ravnatelj Pomorske škole Zadar Svetko Perković danas se preko Facebooka uživo obratio učenicima, roditeljima i svima koji su vezani uz Pomorsku školu.

- Ne bih htio zvučati patetično, ali nedostaju mi učenici, žurba, dinamika i normalan rad u školi. U situaciji smo da se prvi put susrećemo s ovakvom vrstom nastave, možda negdje smo pogriješili ili pretjerali, no generalni stav ne možemo dobiti bez povratne informacije naših učenika i njihovih roditelja. Vjerojatno se godina neće završiti na uobičajeni način, no to ne znači da učenici i profesori posao neće obaviti kako treba. Nema "provlačenja", rekao je Perković.

Posebna pozornost u obraćanju posvetio je maturantima, koje je situacija s koronavirusom posebno zatekla.

- Najveći broj njih uspješno je završili obaveze prema završnom radu, a do 15. travnja svi završni radovi će biti gotovi i pregledani. Obrana je zakazana za prvi tjedan lipnja. Pritom se mora ispuniti uvjet polaganja svih ispita iz pojedinih predmeta s pozitivnom ocjenom, dok će ostali morati dodatno angažirati, uozbiljiti i pristupiti prema tome kao prema najvećem izazovu. Nemojte živjeti u idejama da će se rokovi beskonačno produživati, istaknuo je ravnatelj Pomorske škole.

Škola ne organizira državnu maturu i ponašat će se sukladno nalogu Ministarstva.

- Htio bih potaknuti učenike i roditelje da se oslone na izvore koje dobivaju od svojih nastavnika i mentora. Iskoristite afirmativno ove okolnosti, bez pritiska i "zvona". Ovo je prilika da se "dočepaju" bolje ocjene. Stavljamo na raspolaganje opremu s kojom će svi moći normalno funkcionirati i pratiti nastavu.

Do kraja tjedna roditeljima će se poslati anketa preko koje će oni moći pisati kritike, sugestije i pohvale. Za tjedan dana, odnosno do 14. travnja Pomorska škola imat će rezultate anketa, pri čemu postoji mogućnost da će promijeniti pojedine pristupe sukladno rezultatima.

- Radimo sve da ova situacija ostane u pozitivnoj uspomeni. Svaki trud u komunikaciji s nastavnicima bit će tako i vrednovan, zaključio je Perković i dodao je kako su vrata Pomorske škole uvijek otvorena, i sadašnjim i bivšim generacijama.