Vino Rose Scuro iz Kraljevskih vinograda, napravljeno 2018. godine, zauzelo je drugo mjesto u ocjeni stručnjaka specijaliziranog časopisa Dobra hrana. Uz vrlo povoljnu cijenu, rose iz Kraljevskih vinograda ima u svom genetičkom kodu crljenak, autohtonu i najstariju sortu iz koje je izašao plavac mali.

Zadarski rose karakterizira raskošni miris po trešnji, čak i šljivi, ali i sočan okus dugoj trajanja bez obzira na svojevrsnu eleganciju vina. Rose Scuro je slojevite kvalitete, živih kiselina koje su u skladu s prirodom rosea, uz slast koja je tipična za dalmatinska vina, ocijenili su stručnjaci.

Vino ima sjajnu ravnotežu, pa nije čudno da se preporučuje za širok raspon hrane. - od oborite ribe do janjetine s ražnja. A da najbolje paše uz kamenice, dokazuje i nagrada iz 2016. godine.

Za sljubljivanje s kamenicama, na uglednom Oyster Wine Contest u japanskom Tokyu, nagrađen je Rose scuro iz 2016. godine vinarije „Kraljevski vinogradi" koji se nalaze u Petrčanima. No, u ovo vrijeme koronavirusa, postali su mobilni i građanima dostavljaju svoja vina do kućnih vrata.

Pa je tako i Saša Špiranec za Dobru hranu probrao najbolje nove rosée s kojima vrijedi dočekati vedrije dane, a među njima je viskoranginar Rose Scuro.