Ispostava Državnog inspektorata u Zadru vratila se iz samoizolacije u kojoj su bili zbog, po svemu sudeći, lažno pozitivnog nalaza na koronavirus sanitarnog inspektora. On je bio na ispomoći u Zračnoj luci Dubrovnik koja je bila izvorište zaraze u vrijeme dok se još odvijao međunarodni promet.

Testiranje provedeno po njegovom povratku u Zadar pokazalo je da je pozitivan, ali inspektor nije imao nikakve simptome. Dva uzastopna testa potvrdili su da je negativan, odnosno zdrav i kao takav mogao je izaći iz samoizolacije. Ona je prestala i za preostale inspektore - njih 38 te voditeljicu zadarske ispostave Ivu Dunatov.

Dio zgrade u kojoj je smješten Državni inspektorat u Zadru je dezinficiran i danas je, kako doznajemo, vraćena prva smjena inspektora na posao. Kako su sanitarni inspektori jako važni u ovoj epidemiološkoj situaciji, njihov posao je u proteklih 15 dana bio pokriven gostujućim inspektori iz Područnog ureda u Splitu, informacija je koju su na novinarski upit potvrdili iz Stožera civilne zaštite Zadarska županije.