Nakon što je gradonačelnik Branko Dukić najavio kako se za vrijeme trajanja mjere obustave rada neće plaćati participacija za boravak djece u gradskim vrtićima, roditelji su zatečeni najavom kako će oni kojima djeca idu u privatne vrtiće, a kojima Grad sufinancira plaće djelatnika, ipak morati platiti puni iznos.

- U ovakvim situacijama, kada je solidarnost potrebna, oni love u mutnome. Od Grada uzimaju novac, a ne smanjuju račune roditeljima u vrijeme kada su zatvoreni i nemaju troškove režija, rekao nam je razočarani roditelj dvoje djece.

Pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra Joso Nekić kaže nam kako do toga neće doći, te da su plaćanja oslobođeni svi koji koriste privatne vrtiće uz sufinanciranje Grada.

- Za boravak do 15. ožujka svi će korisnici platiti 50 posto participacije, a ako sljedeći mjesec ne budu radili neće platiti ništa. Privatni vrtići imaju neke troškove, ali plaće djelatnicima podmiruje grad, radile odgojiteljice ili ne. Na mjesečnoj razini to će nas stajati oko milijun kuna, ali je gradonačelnik i na ovaj način odlučio pomoći roditeljima u teškim vremenima. Svi kojima netko zatraži plaćanje mogu se javiti u gradsku upravu pa ćemo problem riješiti, kaže Nekić.