Grad Zadar objavio je konačnu bodovnu lista za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija u školskoj/akademskoj godini 2019/2020. godini. Učenicima srednjih škola dodijeljeno je 16 stipendija, a na vrhu liste su očekivano učenici koji su osvajali medalje na državnim i međunarodnim prvenstvima poput Namika Agića i Stelle Čolo.

Učenicima su, naime, osim prosjeka bodovana županijska, državna i međunarodna natjecanja, kao i socijalno-materijalno stanje. Zbog takvog bodovanja prag nisu prešli svi učenici kojima je prosjek ocjena bio 5,0.

Učenicima koji se školuju za strukovna zvanja dodijeljeno je 14 stipendija, a studentima prve godine 25. Studenti su dodatne bodove mogli dobiti ako su sva četiri razreda srednje škole završili odličnim uspjehom, ako su završili dva programa plesne škole ili su upisali neku od umjetničkih akademija. Grad je dodijelio i 30 novih stipendija studentima starijih godina, kao i 30 onima koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Od siječnja 2019. godine stipendije za sve korisnike stipendija iznosi su uvećani za 100 kuna pa tako stipendija za učenike srednjih škola iznosi 300 kn mjesečno, za studente u mjestu prebivališta 600 kn mjesečno, za studente izvan mjesta prebivališta 800 te za studente koji se školuju za deficitarna zvanja 900,00 kn mjesečno. Grad je nedavno dodijelio i dodatne stipendije za redovite studente slabijeg imovnog stanja, za koje iznos gradu donira OTP banka.

Svi koji su ostvarili pravo na stipendiju mailom će dobiti obavijest o potpisivanju ugovora.