U izvještaju gradonačelnika Zadra Branka Dukića za drugo polugodište 2019. godine, napravljena je i analiza gostovanja Rite Ore, s političkim odmakom.

U izvještaju je napisano:

Prošlog ljeta TZ Grada Zadra i SC Višnjik organizirali su koncert Rite Ora,jedne od najpopularnijih svjetskih glazbenih pop zvijezda. Svjesni kratkoće vremena za organizaciju i procjene troškova - razrađeno je više scenarija od kojih je onaj najoptimističniji značio financijski pozitivnu nulu - prihvaćen je financijski rizik, a koji se pokazao realan. Unatoč tome, određena je cijena ulaznice najniža na čitavoj turneji ove glazbenice kako bi taj događaj, u pravilu organiziran u svjetskim metropolama ili gradovima višestruko većim od Zadra, bio financijski dostupan zadarskoj mladosti. Uz pokriće troškova u iznosu od 720 tisuća kuna ne treba zaboraviti na pozitivne efekte koje organizacija ovakvih događanja donosi gradu kroz promidžbu, a SC Višnjik pokazao je tehničku i organizacijsku sposobnost organizirati događanje i s najvišim zahtjevima.

Moguće je dovesti izvođače iz neke od zemalja iz okruženja i organizirati njihov koncert koji bi bio jeftiniji i koji bi možda čak lakše napunio dvoranu i s kojima bi koncert završio u plusu, no to nije uloga grada i gradskih poduzeća niti turističke zajednice. Zadar je uvijek ciljao više od toga, zaključak je gradonačelnika Branka Dukića ili onoga tko mu je to napisao.

Činjenica je, međutim, da je Dukić predsjednik Vijeća TZ Grada, da je TZ Grada Zadra godinama izdašno financirala agencije koje su organizirale velike ljetne koncerte. Ne treba zaboraviti da je u sufinanciranju gostovanja, za koje nitko nikada nije želio otkriti cijenu nastupa, Grad Zadar sudjelovao s novcima iz Gradskog proračuna. Bio je to namjenski novac od boravišne pristojbe koji se trebao utrošiti u podizanju komunalnog standarda Grada. I onda se dogodila Rita Ora, s kojom se pohvalio direktor TZ Grada, a odgovornost i organizacija prebačeni na SC Višnjik.

Rita Ora s minusom je poželjnija negoli cajke - što bi u prijevodu značili izvođači iz okruženja, iz očitovanja gradonačelnika i predsjednika Vijeća TZ Grada. Možda je Dukić tu mislio i na koncert Đorđa Balaševića koji je prepunio Višnjik nakon političke odluke da se dogodi, zašto je i Balaševiću trebao "blagoslov" Bore Poštara.

Iza fraze Zadar je uvijek ciljao više, ne zna se je li to Zadar postao koncertna destinacija, ali je činjenica da Zadrani odlaze na koncerte u Zagreb, Split, zemlje okruženja i svuda gdje se održavaju koncerti kakvi se, na žalost, u Zadru nikada neće dogoditi u čijoj god organizaciji.