Nakon što je Stožer civilne zaštite Istarske županije zbog koronavirusa naložio zatvaranje svih ugostiteljskih i uslužnih objekata, poznati zadarski ugostitelj Erik Pavin danas je samostalno donio takvu odluku. Iako u Zadru još nije evidentiran niti jedan slučaj zaraze, on je odlučio zatvoriti vrata svog restorana i hotela Niko.

Evo kako je obrazložio tu odluku:

- Kako smo 1963. godine prvi otvorili privatni restoran u Zadru i "šire" tako je mislim u redu ovo što smo danas (jutros) napravili prvi. Dakle, do daljnjega smo zatvoreni zbog širenja koronavirusa, sigurnosti svih, kako naše obitelji tako i naših radnika, naših gostiju i svih ljudi. Od srca fala svima svim čelnim ljudima u Hrvatskoj koji se bore za zdravlje svih nas, naročito ministru zdravstva i svima oko njega, od doktora do sestara i čistačicama po bolnicama. Naravno i vama dragi gosti. Iskreno se nadamo da će ova situacija brzo proći i da ćemo svi zajedno moći zdravi i živi opet sjesti i od gušta zapivati. Živili nam svi.

Gotovo u isto vrijeme takvu je odluku donio i restoran "Pet bunara", čiji su vlasnici u Facebook objavi istaknuli kako se nadaju da će takve mjere donijeti veće šanse za normalniju sezonu.

Za Zadarsku županiju trenutno vrijedi preporuka da se javne priredbe zabavnog sadržaja ne održavaju, što se u prvom redu odnosi na program noćnih klubova, no oni dosad nisu proveli tu mjeru.

S terase ugostiteljskog objekta u blizini netom zatvorenog restorana Niko danas u popodnevnim satima stigla nam je fotografija uz opis "nema straha od korone".