Zadar resort, društvo koje je uime Dogusa vodilo dosadašnje pripreme za gradnju hotela na prostoru bivše Maraske, krenulo je s novom fazom projekta. Na stranicama Grada Zadra objavljen je javni poziv za uvid u spis predmeta u postupku izdavanja lokacijske dozvole za građenje građevine infrastrukturne namjene, 2.b skupine - usisni cjevovod i podmorski ispust na katastarskoj čestici budućeg hotela.

Kako doznajemo, Dogus je planirao sagraditi hotel koji će imati moderan sustav hlađenja, pri kojem bi za hlađenje klimatskog sustava usisavao more. Kako se u međuvremenu povukao iz posla s D-marinama u Sukošanu/Bibinju i Zadru, odnosno prepustio upravljanje luksemburškoj tvrtki CVC Capital Partners, jasno je kako je u "izlaznoj strategiji" i prodaja budućeg Hyatt hotela. No projekt je lakše prodati kada ne treba čekati dozvole poput ove, a budući da već imaju arhitektonsko rjšenje, građevinsku dozvolu, mora se pojaviti samo netko s dovoljno novca i početi graditi hotel.

Podsjetimo, na mjestu nekadašnje tvornice još prošle godine trebao je niknuti Hyatt Regency Zadar Maraska, prvi hotel pod Hyattovim brendom u Hrvatskoj, vrijedan 10 milijuna eura, sa 130 soba i apartmana, spa i welness centrom, konferencijskom dvoranom, restoranima i barovima. Sadašnja tvornica činila bi pročelje hotela, dok bi veći dio bio izgrađen sjeverno od njega. Na vrhu gradilišta planiran je rezidencijalni dio sa 115 stanova.

Dogus je u planu imao ovladavanje nedalekom Tankerkomercovom marinom, koja bi bila support bogatim gostima. Ipak, odluka o koncesiji se odužila, u priču je ušao i Ivan Čermak s Tankerkomercom, a Turci su u matičnoj zemlji zapali u poslovne probleme, zbog čega su se odlučili iz svega povući.