Bliži se kraj projekt „CookingTour@Zadar – Inovativno obrazovanje u ugostiteljstvu” kojeg provodi Hotelijersko – turističkoj i ugostiteljskoj školi Zadar.
Na drugoj konferenciji projekta, održanoj 6. ožujka, istaknuto je kako su se tijekom projekta realizirale edukacije za mentore koji provode projekt, te razvilo pet novih inovativnih programa za osposobljavanje i usavršavanje: 1) Kuhar specijalist dijetoterapije; 2) Kuhar specijalist halal normativa, 3) Kuhar specijalist mediteranske prehrane, 4) Art deco slastičar i 5) Barmen/Koktel-majstor/Sommelier.
Nositelji projekta putem priopćenja za medije javljaju kako su krajem rujna 2019. godine nastavnici/mentori boravili na usavršavanju u Portugalu, osigurali medijsku vidljivost programa, proveli nabave neophodne ugostiteljske opreme, namirnica te radne odjeće. Do kraja ožujka završit će sve edukacije za polaznike programa i završni master show koji se planira realizirati na Narodnom trgu u Zadru.
CookingTour@Zadar pokrenula je Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar sa partnerskim ustanovama Područnim uredom HZZ-a u Zadru i Punta Skalom d.o.o., a kako bi s nezaposlenima, i za njih, kreirali pet novih obrazovnih programa: Kuhar specijalist dijetoterapije, Kuhar specijalist mediteranske prehrane, Kuhar specijalist Halal normativa, Art deco slastičar i Barmen/Koktel-majstor/Sommelier. Cilj je odgovoriti na potrebe ranjivih skupina i osnažiti ih za uključivanje na tržište rada inovativnim pristupima poučavanju s mnogo praktične nastave kod poslodavca, primjenom IKT-a i sadržajima za opće vještine u radnom okruženju.
Projekt je financiran u cijelosti iz Europskog socijalnog fonda i njegova ukupna vrijednost iznosi 1.991.754,10kn. Započeo 10. travnja 2018. a traje do 9. travnja 2020., ukupno 24 mjeseca.