Nakon četiri godine zadarske Morske orgulje ponovno idu na remont, na što se obavezao Grad Zadar preuzimajući instalaciju od projektanta Nikola Bašić. Servis svirala će kao i dva prethodna obaviti Orguljarski atelje "Heferer". Oni su sudionici Bašićevog projekta Morskih orgulja koje su puštene u rad 15. travnja 2005. godine. Od tada se svake četiri godine provodi servis u kojem iz Heferera odnose svirala u Zagreb.

Oni su javnom nabavom za 200 tisuća kuna dobili taj posao od Komunalnog odjela, obznanio je pročelnik Robertino Dujela kojeg je dopala organizacija i plaćanje servisa. Posao održavanja  zadarske atrakcije, koja je prije dva dana  zanijemila jer su izvađene svirala, trebao bi se završiti do Uskrsa.

Za nadzor toga posla, pročelnik Dujela zadužio je Doru Petani umjesto Vladimira Paleke, koji je krajem veljače u mirovinu otišao s mjesta voditelj odsjeka za nadzor komunalnih usluga. Za to mjesto neće biti natječaja već će se, prema riječima Dujele, popuniti preraspodjelom poslova unutar Odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.