"Zbog velikog interesa javnosti obavještavam Vas kako je danas održana rasprava u kaznenom predmetu poslovnog broje K-13/17 koji se vodi protiv dvojice okrivljenika zbog kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 111. toč. 6. u svezi čl. 34. KZ/11 i kaznenog djela sudjelovanja u razbojništvu iz čl. 230. st. 2. KZ/11", navodi se u novom priopćenju sa Županijskog suda kojeg potpisuje sudac Hrvoje Visković.

Kako doznajemo, riječ je o slučaju koji datira iz 2014. godine kada su u Petrčanskoj ulici u Zadru pljačkaši pucali na policajce koji su ih hvatali. Dvojica okrivljenika protiv kojih se danas nastavilo suđenje su braća GJ. R. i Č. R. Oni su već ranije osuđeni na zatvorske kazne, no predmet je vraćen na novi postupak zbog, kako nam je objasnio sudac Visković, rješavanja određenih dilema u jednom od dva slučaja pokušaja teškog ubojstva te uloge jednog od okrivljenika u ukupno devet razbojništava.

- Na današnjoj raspravi ispitani su u svojstvu svjedoka oštećeni policajci i sudski vještak za balistiku. Postupak će se nastaviti 28. travnja 2020. godine ispitivanjem svjedoka, navodi se u priopćenju sa zadarskog suda.