Zadar Developers Hub poziva zainteresirane na Python Meetup koji će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar u utorak, 3. ožujka u 18 sati.

O Pythonu će pričati troje predavača: Niko Vrdoljak (Uvod u Python), Šime Tokić (Django i web programiranje u Pythonu), te Ive Botunac (strojno učenje u Pythonu).

- Na ovom druženju upoznat ćemo se s Python programskim jezikom, pokazati zašto je ovaj programski jezik danas toliko popularan, te detaljnije prikazati neke od njegovih primjena u razvoju softvera, ističu organizatori. Ulaz je besplatan, pa vas pozivaju da dođete u što većem broju.

O Pythonu

Python je popularni programski jezik koji se danas koristi od programiranja weba i igara, preko strojnog učenja i razvoja umjetne inteligencije, do znanstvenih i akademskih istraživanja. Lagan je za savladavanje, te je zbog toga u obrazovanju danas prvi izbor pri učenju programiranja, a i samo njegovo poznavanje je vrijedna vještina zbog njegove raznolikosti u primjeni. Iznimno je koristan, te se predviđa da će njegovo uporaba s vremenom još i više rasti, a ako ga još niste još naučili, iskoristite ovo okupljanje kao prvi korak u tom smjeru.