Ustanova INOVAcija i Filmski ured Zadar organiziraju panel raspravu na temu „Popularni reality dovodi norveške turiste" koja će se održati u četvrtak 27. veljače 2020. godine s početkom u 11 sati u Kneževoj palači, u sklopu projekta InnoXenia.

Krajem prošlog ljeta u Zadarskoj županiji snimljen je reality "Mesternes Mester", a Norvežani vrlo rado putuju za lokacijama snimanja na kojima se natječu njihovi omiljeni sportaši.

 Uvaženi gost zadarskim domaćinima bit će veleposlanik Kraljevine Norveške, Haakon Blankenborg, koji će nam se obratiti u pozdravnom govoru.

Uvodna riječ održat će  dr. sc. Božena Krce Miočić -koja će govoriti na temuReality ili promocija destinacije?

Putem snimka Alexander Fjeld, producent Mesterness Mester -predstavit će svoje iskustvo snimanja u Zadarskoj županiji

U Panelu će sudjelovati uz Boženu Krce - Miočić s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti,  Vedran Sušić - Direktor Predstavništva HTZ-a za Skandinaviju, Mihaela Kadija - direktorica TZ Zadarske županije, Ante Galić - TZ Grada Zadra, te Ivana Surać koja je bila zadužena za lokacije snimanja

Ivana Zrilić,voditeljica Filmskog ureda, bit će moderatorica ovog zanimljivog panela s konkretnim rezultatima koji se očekuju ove sezone.

Projekt InnoXenia - Innovation in Tourism in the Adriatic-Ionian Macroregion financira se iz Programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION 2014.-2020. U okviru projekta zamišljeno je da se kroz ciklus neformalnih debata InnoXenia caffè informira relevantne dionike o potencijalnim idejama za razvoj turizma