U javnosti su se brzo proširile neslužbene informacije prema kojima se sumnja u koronavirus pojavila i u Zadru. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Zoran Škrgatić demantirao nam je takve informacije zbog kojih se nepotrebno stvorila panika među građanima.

- Do sada u Službi za epidemiologiju, a niti u Općoj bolnici Zadar, nije zaprimljen niti jedan pacijent sa simptomima koji bi ukazivali na moguću zarazu koronavirusom, rekao nam je dr. Škrgatić. On je ove informacije provjerio u suradnji s dr. Alanom Medićem i dr. Renatom Žunić Sabalić, te dožupanom Šimom Vickovićem kao načelnikom županijskog Stožera civilne zaštite. Ravnatelj Zavoda istaknuo je kako se u ovim trenucima na nacionalnoj i lokalnoj razini osniva krizni stožer koji će ubuduće biti nadležan za sve informacije o pojavi koronavirusa.

Kasnije se priopćenjem za medije oglasio Stožer civilne zaštite Zadarske županije:

- Nisu točne informacije koje su se pojavile danas u javnosti o pacijentima na koje se sumnja da su oboljeli od koronavirusa. Do 14 sati i 15 minuta u Opću bolnicu Zadar i Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije nije zaprimljen niti jedan pacijent sa simptomima korona virusa. Ustanovama i trgovačkim društvima Zadarske županije proslijeđena je uputa o postupanju s osobama koje su u zadnjih 14 dana prije ulaska u Hrvatsku boravile na području zahvaćenom epidemijom COVID-19, bolesti koju izaziva novi koronavirus. Stožer civilne zaštite je u pripravnosti, imamo spremne potrebne resurse, no ne treba širiti paniku među stanovnicima Zadarske županije. Dovoljno je da svaki stanovnik prati upute Ministarstva zdravstva o preventivnim mjerama kao i kod svake bolesti koje su objavljene na službenim mrežnim stranicama Zavoda za javno zdravstvo.