Nakon Dikla još je jedan zahvat na uređenju zadarskih plaža izazvao negativnu reakciju građana.

- Upravo sam bio na kupalištu kod Marexa i radnici su mi rekli da će ova kamenja i zemlju izravnati u more. Možete li reagirati i reći Gradu Zadru, koji ujedno i uređuje plažu, da bagerom maknu ta kamenja u kamion i odvezu ih? U moru im sigurno nije mjesto, pogotovo u samom gradu. To je sramota. S tim činom, osim što će se nagrditi samo kupalište, more će raznositi to kamenje i zemlju čime će se uništiti dno na cijelom tom potezu. Krepat će sve školjke, rakovi i moruzgve, a nama će ostati samo ružan kamen umjesto žala, upozorio nas je čitatelj uz fotografije aktualnog stanja plaže Jadran na kojoj se od početka godine odvijaju radovi na uređenju. 

Zahvat je u nadležnosti Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, pa na reakciju srećom nije trebalo dugo čekati. Pročelnik Robertino Dujela po običaju je odmah izašao na teren.

- Recite građanima da ne brinu. Višak materijala ni slučajno nije namijenjen za more, a obalni zid je dovoljno daleko. Na ovoj lokaciji kroz nadohranu dolazi oblutak, što je primjereno, a Stipčeviću nikakav nalog za radove u moru nije izdan, tako da će se sve ukloniti promptno. Izvođač je nakon upozorenja danas izvadio materijal kombinirkama, koliko je mogao, a ostatak će u ponedjeljak malim bagerom biti pomaknut s druge strane zida. Radovi još nisu gotovi i na kraju na plaži neće ostati ništa od toga, istaknuo je Dujela dodajući kako radnici rade po nalogu koji je u skladu sa zakonskim regulativama. U slučaju da izvođač napravi zakonski neprihvatljiv potez, nadzor iz odjela će ga korigirati i sve nepravilnosti prijaviti institucijama.