Do 28. veljače na e-savjetovanju je plan zaštite i spašavanja u slučaju nesreća koje uključuju opasne tvari za područje postrojenja Terminal i trgovina tekućom robom (TTTR) operatera Tankerkomerc. Plan je naručila Zadarska županija, a izradila spacijalizirana tvrtka Metis sa sjedištem u Kukuljanovu, u Primorsko-goranskoj županiji.
Nakon vježbe koju je Tankerkomerc nedavno proveo u Gaženici gdje se nalazi terminal za prekrcaja naftnih derivata na kojem Crodux Derivati dva radi najveći promet u zadarskoj teretnoj luci, sada će donijeti i plan evakuacija u slučaju požara ili bilo kakvog dugog incidenta na tom opasnom području.

U opsežnom planu navodi se obaveza informiranja prema javnosti, u čemu glavnu ulogu imaju mediji. Za većinu njih su krivi ili zastarjeli podaci na koje smo se jutros nasmijali. Pod Radio 057 je adresa Društveni dom Kras 51514 Dobrinj, a za direktora se navodi Zdenko Beker, Nevjerojatno. Studio HTV-a je i dalje u Domu mladih, Novi radio na Relji, a lokalni portali uopće ne postoje. Nadamo se da tako nije i s važniji podacima u opsežnom planu.