Od Ustavnog suda RH izlaz iz zadarskog zatvora zatražio je i Kane Douglas, Britanac osumnjičen za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva ispred noćnog kluba na Zrću.

Douglas se iza rešetaka nalazi od 29. lipnja 2018. godine kada je uhićen na splitskom aerodromu Resnik prilikom pokušaja napuštanja hrvatskog teritorija. Brijanjem glave promijenio je osobni izgled, no policija ga je prepoznala.

U ustavnoj tužbi, koju je podnio preko odvjetnika Borisa Radmana, prvenstveno prigovora duljini trajanja istražnog zatvora, smatrajući da je protekom vremena od godinu i 6 mjeseci " grubo povrijeđeno načelo razmjernosti, a uz to i pretpostavka nedužnosti, nepovredivost slobode i pravo na suđenje u najkraćem roku". Tvrdi kako nema opasnosti od bijega jer je prijavio adresu budućeg boravišta u jednom zadarskom hotelu i spreman je dati jamstvo. Sudovima zamjera što se nisu očitovali o tom njegovom prijedlogu. U odnosu na opasnost od ponavljanja kaznenih djela, ponavlja da nije točno kako je ranije bio osuđen za 14 kaznenih djela, već samo za 4 bagatelna kaznena djela bez elemenata nasilja.

U odnosu na prvi prigovor Britanca, Ustavni sud primijetio je kako je duže vrijeme između podizanja i potvrđivanja optužnice uzrokovalo i rješavanje njegovih prigovora o nezakonitosti pojedinih dokaza, što je trajalo više od pet mjeseci.

- Nakon potvrđivanja optužnice predmet je dodijeljen u rad raspravnom sucu te je do sada održano pet ročišta na kojima nije bilo moguće saslušati oštećenike i svjedoke koji imaju prebivalište u Velikoj Britaniji iz objektivnih razloga, odnosno jer je središnje tijelo vlasti Velike Britanije obavijestilo sud da do sredine veljače nemaju na raspolaganju slobodnih termina za realizaciju ispitivanja svjedoka putem videokonferencije. Ustavni sud ocjenjuje da u dosadašnjem tijeku kaznenog postupka nije bilo nerazmjernih zastoja te da su sudovi dosadašnji kazneni postupak vodili s potrebnom posebnom marnošću, istaknuo je sudac Ustavnog suda Rajko Mlinarić koji je ocijenio i kako su zadarski sudovi odgovarajuće analizirali i dosadašnje ponašanje i kriminalnu prošlost osumnjičenog ubojice sa Zrća.