Uz zvonik sv. Stošije podignute su skele zbog sanacije pojedinih dijelova zvonika.

Radove pod nazivom obnova zvonika katedrale izvodi Bino Commerce uz nadzor D&Z-a. To je prvi veći zahvat unutar zvonika koji je već godinama otvoren kao vidikovac za posjetitelje. U župi sv. Stošije očekuju da će posao biti završen do 9. travnja kako bi se zvonik, kao i svake godine otvorio pred Uskrs, a posjetitelji se na njega penjali sigurnim skalama.

- Uz stepenište, stavit će se i nove zaštitne mreže, okvire, kremiku i druga oštećenja koja su nastala s vremenom, kaže župnik don Josip Radoica Pinčić. Statika zvonika nije, prema riječima župnika, narušena. Ona se ispitivala prije 10 godina kada je Zadarska nadbiskupija angažirala da ispita čvrstoću i postojanost tog objekta koji je u prvom dijelu podignut u 15. stoljeću. Sondiranje na dubini od 15 metara radili su iz zagrebačke tvrtke Karst, specijalizirane za geotehničke radove.

Koliko će koštati radovi koje će financirati župa sv. Stošije, njezin župnik nije unaprijed mogao reći, jer tko zna što će otkriti stručnjaci.

A koliko se godišnje zaradi novaca od ulaznica (15 kuna) posjetitelja zvonika kao jedinog turističkog vidikovca, don Josip Radoica Pinčić nije želio reći. Očekivano. To ne zna ni porezna uprava, iako se radi o naplati korištenja kulturne baštine.

- Ja to ne moram nikome reći. Novac ide isključivo za župu sv. Stošije i od njega plaćamo dvojicu čuvara u Katedrali, one koji rade na ulaznicama, za održavanje orgulja (koje je kupilo zadarsko gospodarstvo, odnosno građani Zadra, op.a), radovima na Katedrali koji se i sada izvode na limariji, navodi don Pinčić. Sve to su tek troškovi milijunske zarade na zvoniku, koja je iznesena u javnosti samo onda kada se predstavio elaborat episkopalnog kompleksa, davno predložen za zaštitu UNESCO-a.