Zračna luka Zadar novu će sezonu, u kojoj očekuje veliko povećanje prometa, dočekati s najviše sezonskih djelatnika dosad.

- Za sezonu 2020. planiramo zaposliti ukupno 209 sezonskih djelatnika, dok ih je prošle godine zaposleno 140, službena je informacija koju smo dobili sa zadarskog aerodroma koji je 2019. godine proslavio 50. godišnjicu.

Velik dio radnika upravo je te jubilarne godine ušao u status stalnog sezonca, na temelju kojeg od 1. studenog do 1. travnja primaju do 70% plaće, pa se javnim natječajem traži još njih 98. Najtraženiji su referenti putničkog prihvata i otpreme (28) i manpulanti (27) i pomoćni konobari (10). Oglašeno je i 9 radnih mjesta prodavača u bescarinskoj prodavaonici, 8 pomoćnih čistača, po tri za referente, općeg i poslovnog zrakoplovstva, vatrogasce, RTG operatere, skladištare, te po dva za pomoćne radnike u kuhinji i kuhare. Rok za prijavu na natječaj je 15. veljače.

Za razliku od brojnih drugih poslodavaca, ova državna tvrtka nema problema s pronalaskom radne snage. U Zračnoj luci Zadar potvrđeno nam je kako su uvijek uspjevali popuniti sva oglašena radna mjesta. No, kako bi s uvjetima ostali konkurentni na tržištu rada, prošle su godine povećali plaće za oko 20% tako da se mjesečna primanja sezonaca, kako doznajemo iz neslužbenih izvora, kreću od 5 tisuća kuna naviše.